Kalandok a száztornyú városban

Prágában

Telefon, mobilan

2016. február 29. - KatiImi

Ez lehet nem lesz egy hosszú bejegyzés (népiesen: poszt), de ilyen is kell, nem akarom, hogy elfáradjatok két macskás facebook kép között.

Az embernek nem csak bankszámlára van szüksége, hanem a mai világban valami helyi mobilszámra is. Persze emlékszem még arra az időre, amikor nem volt még mobilom, sőt (fiatalabbak takarják el a szemük) internetem sem, mégis voltak ismerőseim, talán barátaim is. Nem tudom hogyan csináltam, gondolom segített, hogy minden nap be kellett menni a suliba, ott meg csak kellett már dumálni a többiekkel, ha már az órák uncsik voltak (pad alatti levelezés van ma még egyáltalán???).

El is kezdtem nézni, hogy milyen lehetőségek vannak itt Bohémiában, elsőre még otthon az OpenCall nézett ki jónak: http://www.opencall.cz/en Ingyen SIM kártya amit kiküldenek a címedre, online topup (feltőtés), elég olcsó díjak. Gondoltam ha majd lesz levelesládánk, akkor kérek egy ilyet, vagy kettőt.

Viszont kiérkezve kiderült, hogy Maja, a kedves ismerősünk és teljes családja Vodafoneos. Náluk ingyen van a hálózaton belüli hívás és sms, illetve adva, hogy jelenleg egy cseh iwiwen csak Maja és a férje lenne az ismerősünk, ezzel 100%-ban ingyenes hívást tudunk biztosítani az aktuális lokális baráti körünkben.

Kati be is ment hozzájuk, szerzett egy kártyát magának, prepaid, a konstrukció lényege, hogy feltöltesz amennyit akarsz, majd 250 koronát levonnak havonta, ebből lesz minden ingyen + 1 giga mobilnet. Egy giga az otthon kb. a semmi kategória, insta, facebook, youtube, naponta elmegy annyi, szóval úgy képzelem, hogy itt visszatérek a betárcsázós modemek világába és ascii pornót nézek csak. Eddig jól bírom, bár minden kávézóban a nyitódumám a “cappucino  prosim, internyetová vájfájová?”

Úgyhogy kedvesem sikerén felbuzdulva én nekiindultam a közeli Éden bevásárlóközpontnak (kamu név, alma van, kígyó nincs, csak a kisállatkereskedésben egy nálam csehet jobban beszélő papagáj), megtaláltam a Vodafone üzletet, volt egy kiscsaj, aki beszélt angolul, nem is rosszul, rámutattam a katalógusban, hogy nekem ez a prepaid csomag kell, ő felbontott egy tasakot, kiszedte a SIMet, aktiválta, töltöttem rá helyben bankkártyáról, valamint egy papírt aláírtam, de semmi személyi, lakcímkártya, mittomén. Boldogan és összekötve a világgal távoztam.

Persze a saját számom azóta sem tudom fejből, de mivel eddig két embernek kellett megadnom ez talán megbocsátható.  

A bejegyzés trackback címe:

https://praha.blog.hu/api/trackback/id/tr718428586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása