Kalandok a száztornyú városban

Prágában

Évzárónyitó

2017. január 07. - KatiImi

Ezt a posztot eredetileg a két ünnep közöttire szántam, de mivel akkor éppen sürgős hízni valóm volt, elhalasztódott. Most amúgy ezzel összefüggésben sürgős fogynivalóm van, de ez nem fontos, más is volt már három számjegyű kilóban, túlélte. Ugye, ugye???

A tavalyi év folyamán 39 poszt volt a blogon, amit most írok a negyvenedik, ötvennél majd osztok ajándékot. Vagy még jobb, kikérdezek eddigi posztokat egy nyereményjáték keretében, a győztes meg kap valami Prágához kapcsolódó ajándékot. Meglátjuk.

A legtöbb olvasója a méltán híres Tömegközlekedés Prágában bejegyzésnek lett, mert pechemre, izé szerencsémre kikerült az index2-re. Erre úgy jöttem rá, hogy az állatkertben sétálva láttam, hogy jönnek a kedvesebbnél kedvesebb kommentek. Mindig is tudtam, hogy a “barátaim” kedvelnek engem, de a “Nem is baj hogy elmentél, maradj is ott. Faszkalap.” hozzászólás túl volt a barátságon. De ez azért hozott 1366 olvasót.

A legkevesebb olvasót nem tudom, azt nem írja ki a blog.hu. Van 6 követőm is, amit megint nem tudok mit jelent, de majd óvatosabb leszek az utcán, gyakrabban nézek hátra.

A forgalom igen nagy része a Facebookról jön, de ezen nehéz elcsodálkozni, amikor minden poszt megírása után két tizedmásodperccel már spammolom is szét az ismerősök falára a linket a sajátomon keresztül. Mindig is éreztem, hogy ez az online direktmarketing megy nekem, bár azon sem csodálkoznék, ha pár ember már letiltott volna. Bár akkor azok ezt már nem olvassák, szóval nem érdekel. Viszont valaki nemrég érkezett a japán googleről is, szeretném ezúton is köszönteni a távol keleti olvasókat: "Pokemon, Nintendo, Big in Japan!"

A legtöbben Chrome böngészőt használtok és Windowst, bár a Mac OS csak 1%-al van lemaradva, örülök, hogy ilyen pénzes, menőalmás emberek is követnek! Nemsokára kikerülnek a hirdetések az oldalra, kell apunak szülinapra új rágógumi. Mert max annyi bevétel lesz.

Mit is lehet várni az új évben?

Nos, január végével már egy éve leszünk itt kint, ezt onnan is tudni lehet, hogy most is ugyanúgy havazik, mint amikor idejöttünk, de már azért jobb, hogy ezt nem költözve kell átélni. A lakás meleg, kivéve, ha kicsit lejjebb tekerjük a konvektort, mert akkor hideg. Ez ilyen modern (50 éves) bináris rendszer, amin bár vannak számok egytől hétig, de azok inkább tartományokat jelölnek, 1-2 a megfagysz, 3-7 a megsülsz. Ha pedig azt hiszed, hogy valahol a kettő és három között majd jó lesz, tévedsz, ott véletlenszerűen sorsol. De ezzel együtt lehet élni, legalább van opció választani.,

A jövőben is lesznek bejegyzések, ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor vázlat formátumban elég sok megvan már, de ugye a stilisztikai finomítások, meg az idő, no meg a lustaságom hátráltat. Főleg ez utóbbi. De lesz még kontent, szárnyalni fog a prágai google találatok között a blog, meg amit akartok.

Persze nem mindig Prágáról fog szólni a dolog, de próbálom fókuszálni a dolgot. Ha szerencsém van, lesz írás Rómáról, Firenzéről és Zágrábról is idén, éljenek a diszkont légitársaságok!

Boldog új évet, vagy ahogy itt mondják: Šťastný nový rok!

A bejegyzés trackback címe:

https://praha.blog.hu/api/trackback/id/tr2312107361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása